Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите на този уебсайт. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ.

Реклами с Google

Харесайте сайта!

Партньори


Фирма Андромеда ООД
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДИСТРИБУТОР НА АСТРОНОМИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ И АКСЕСОАРИ В БЪЛГАРИЯ!
Издания на Астрономическа асоциация - София:


WWW.ASTRONOM-BG.COM
АСТРО МАГАЗИНЪТ НА БЪЛГАРИЯ
НАБЛЮДЕНИЯ НА ЗВЕЗДИТЕ И СЛЪНЦЕТО

АЛЕКС КОПИ ЦЕНТЪР:

Благотворителност

Реклами с Google

Космонавтите Фьодор Юрчихин и Сергей Рязанский по време на тренировка за днешната извънбордова дейност. Снимка : Роскосмос

17 август 2017 г. 17:50 ч.

Светослав Александров. Днес в 17:37 ч. българско време космонавтите Фьодор Юрчихин и Сергей Рязанский излязоха в открития космос. Очаква се тяхната "космическа разходка" да продължи около шест часа, като в рамките на това време ще трябва да освободят пет наноспътника и да монтират научни експерименти.

Това е седмата извънбордова дейност по поддръжката на "Международната космическа станция" за 2017 година, но е първата за годината, която се провежда от руския сегмент на станцията. Предишните шест бяха проведени от американския сегмент. За последен път руски космонавти излязоха в открития космос през февруари 2016-та, когато Юрий Маленченко и Сергей Волков монтираха някои нови научни експерименти и прибраха отработени стари експерименти.

Снимка от изстрелването тази нощ. Photo credit : Roscosmos

17 август 2017 г. 11:30 ч.

Светослав Александров. Късно тази нощ в 01:07 ч. българско време от космодрума Байконур излетя ракетата "Протон-М" с ускорителен блок "Бриз-М" и космически апарат "Благовест 11Л". Броени часове по-късно спътникът "Благовест 11Л" се отдели успешно от ускорителния блок и започна самостоятелен полет в целевата си орбита, съобщи Роскосмос.

Днешното изстрелване бе 100-тно за ракетата "Протон-М", която е въведена в експлоатация през 2001 година, и 414-то в цялата история на семейството на "Протон" от 1965 г. насам.

Снимка от днешното изстрелване. Photo credit : NASA TV

14 август 2017 г. 20:45 ч.

Светослав Александров. Днес, на 14-ти август, в 19:31 ч. българско време, частната американска компания СпейсЕкс изстреля своята 11-та ракета "Фолкън 9" за 2017-та година! Минути по-късно ракетата благополучно изведе товарния кораб "Драгън" в околоземна орбита.

На борда на кораба пътуват повече от 2 900 килограма научна екипировка и провизии за астронавтите на "Международната космическа станция". Пристигането е насрочено за 16-ти август, когато астронавтът Джак Фишер от НАСА и неговият колега Паоло Несполи от ЕКА ще използват роботизираната ръка на станцията, за да прихванат кораба и да го прикачат към комплекса.

Кадър от днешното сближаване на "Драгън" с "Международната космическа станция". Credit : NASA TV

16 август 2017 г. 15:30 ч.

Светослав Александров. Два дни след изстрелването си космическият кораб "Драгън" беше захванат от роботизираната ръка на "Международната космическа станция" с помощта на астронавта на НАСА Джак Фишер и астронавта на ЕКА Паоло Несполи.

По-късно през деня корабът ще бъде монтиран към модула "Хармъни".

Снимка на Земята, заснета от автоматичната станция DSCOVR на 9-ти август 2017 г. Тази и още много други снимки можете да свалите от сайта на DSCOVR EPIC: https://epic.gsfc.nasa.gov. Но, разбира се, плоскоземците смятат, че тези фотографии са нарочно манипулирани от НАСА. Photo credit : NASA/EPIC

10 август 2017 г. 19:11 ч.

Светослав Александров. Те са тук. Те са там. Те са наоколо. Те са сред нас. Може и вие да ги познавате, но изобщо да не подозирате, че са такива. Те са хората, които вярват, че Земята е плоска. Понякога събуждат сред другите подигравки, понякога недоумение, понякога дори съжаление.

Но един човек обича тяхното обществено движение! Той се казва Крейг Фостър и е професор по психология.

Дарения

Дарете с Epay.bg:

Дарете с PayPal:

Финансовите дарения, които изпращате, ще служат за осигуряването на безпроблемната работа на уебсайта чрез покриването на разхода за уебхостинга и домейните, както и за подпомагането на инициативи по популяризирането на космонавтиката в България, образователни и научни дейности.

Фантастична книга


ISBN: 978-619-162-488-1
Издателство: Издавам.Ком
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн на 1 септември 2014 година
Закупете хартиеното издание : ТУК
Четете в електронен вариант (безплатно):
ТУК
Оценете в Goodreads
Харесайте във Фейсбук

Туитър

Follow Us On Twitter - Image

Времето

SMS реклама

За да публикувате Вашата реклама изпратете SMS с текст space www.adres-na-saita-vi.com на номер 1851 (цена 1.20 лв. с ДДС)
www.sharebg.eu
probujdane.wordpress.com
Camo
www.astroreflect.com

Космическа колонизация


Е-издание на книгата "Космическа колонизация - неосъществената мечта"
ISBN: 978-954-497-010-9
Издателство: e-Книги
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн на 1 ноември 2010 година
Връзки : ТУК, ТУК (Първо издание)

БГ Топ 100

Реклами с Google

Брояч