Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите на този уебсайт. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ. Моля, запознайте се с условията за ползване и политиката на поверителност на уебсайта. В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

Реклами с Google

Харесайте сайта!

Партньори


Фирма Андромеда ООД
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДИСТРИБУТОР
НА АСТРОНОМИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ И АКСЕСОАРИ В БЪЛГАРИЯ!
Издания на Астрономическа асоциация - София:


WWW.ASTRONOM-BG.COM
АСТРО МАГАЗИНЪТ
НА БЪЛГАРИЯ
НАБЛЮДЕНИЯ НА ЗВЕЗДИТЕ И СЛЪНЦЕТО

АЛЕКС КОПИ ЦЕНТЪР:

Благотворителност

Реклами с Google

Спътникът BulgariaSat-1, построен от SSL, пристигна успешно в центъра за изстрелвания на SpaceX. Photo credit : CNW Group/SSL

12 май 2017 г. 16:50 ч.

Светослав Александров. Построеният от частната компания Space Systems Loral (SSL) спътник BulgariaSat-1 за нуждите на българския телекомуникационен оператор Булсатком пристигна на Кейп Канаверал, съобщи днес SSL (източник). От този център в средата на юни спътникът ще бъде изстрелян посредством ракета "Фолкън 9", която ще използва вече летяла на предишна мисия първа степен.

"SSL има дългогодишна история на тясно сътрудничество с нови сателитни оператори, за да им помогне да се придвижат напред в техния бизнес", съобщи Джон Чели, президент на SSL. "Ние сме удовлетворени, че този първи спътник, построен за българска компания, е пристигнал успешно на Кейп Канаверал и очакваме с нетърпение BulgariaSat-1 да влезе в историята като втория спътник, който ще лети на вече използвана при предишна мисия ракета "Фолкън 9". Повторното използване на ракетите е важен фактор за спътниковата индустрия".

Спътникът BulgariaSat-1 е създаден на базата на платформа SSL 1300 и се очаква да работи в космоса минимум 15 години. Той ще предоставя директно до дома висококачествени телевизионни и телекомуникационни услуги в България, на балканите и в други европейски страни.

Напомням на читателите, че BulgariaSat-1 е първият телекомуникационен спътник на България, който ще работи в геостационарна орбита. Той обаче не е първият изкуствен спътник на България изобщо - честта се пада на "България 1300" (още известен като "Интеркосмос 22") - спътник, базиран на съветската платформа "Метеор", сглобен в България и оборудван с български инструменти, изстрелян на 7 август 1981 година.


http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/

Дарения

Дарете с Epay.bg:

Дарете с PayPal:

Финансовите дарения, които изпращате, ще служат за осигуряването на безпроблемната работа на уебсайта чрез
покриването на разхода за уебхостинга и домейните,
както и за подпомагането на инициативи по популяризирането
на космонавтиката в България, образователни и научни дейности.

Фантастична книга


ISBN: 978-619-162-488-1
Издателство: Издавам.Ком
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн
на 1 септември 2014 година
Закупете хартиеното издание : ТУК
Четете в електронен вариант (безплатно):
ТУК
Оценете в Goodreads
Харесайте във Фейсбук

Туитър

Follow Us On Twitter - Image

Времето

SMS реклама

За да публикувате Вашата реклама изпратете SMS с текст space www.adres-na-saita-vi.com на номер 1851 (цена 1.20 лв. с ДДС)
www.sharebg.eu
www.astroreflect.com
www.space-bg.org
www.sharebg.eu
probujdane.wordpress.com
Camo
www.astroreflect.com

Космическа колонизация


Е-издание на книгата "Космическа колонизация - неосъществената мечта"
ISBN: 978-954-497-010-9
Издателство: e-Книги
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн на 1 ноември 2010 година
Връзки: ТУК, ТУК (Първо издание)

БГ Топ 100

Реклами с Google