Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите на този уебсайт. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ. Моля, запознайте се с условията за ползване и политиката на поверителност на уебсайта. В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

Реклами с Google

Харесайте сайта!

Партньори


Фирма Андромеда ООД
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДИСТРИБУТОР
НА АСТРОНОМИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ И АКСЕСОАРИ В БЪЛГАРИЯ!
Издания на Астрономическа асоциация - София:


WWW.ASTRONOM-BG.COM
АСТРО МАГАЗИНЪТ
НА БЪЛГАРИЯ
НАБЛЮДЕНИЯ НА ЗВЕЗДИТЕ И СЛЪНЦЕТО

АЛЕКС КОПИ ЦЕНТЪР:

Благотворителност

Реклами с Google

На кадъра: захващането на "Юджийн Сърнан" от роботизираната ръка на "Международната космическа станция". Photo credit : NASA TV

14 ноември 2017 г. 17:14 ч.

Светослав Александров. Полезен товар с общо тегло от около три тона и половина пристигна на "Международната космическа станция" след като товарният американски космически кораб "Юджийн Сърнан" от серия "Сигнус" на фирмата Орбитал беше прикачен благополучно към орбиталния комплекс. По традиция Орбитал кръщава корабите си на покойни астронавти на НАСА. Юджийн Сърнан е последният астронавт, стъпил на повърхността на Луната като част от мисия "Аполо 17". Той почина по-рано тази година.

Захващането на "Юджийн Сърнан" от роботизираната ръка на станцията беше осъществено днес в 12:04 ч. българско време с асистирането на астронавта на НАСА Ранди Брезник и неговия колега от ЕКА Паоло Несполи.

Полезният товар на борда на "Юджийн Сърнан" включва храна, облекло, хардуер за "Международната космическа станция", малки спътници от типа CubeSat и уникални научни експерименти - сред които са експеримент за тестване на антибиотичната резистентност в условия на микрогравитация, лазерна комуникационна технология, хибридна слънчева антена за далечни комуникации, експеримент за изучаване на биологичната азотфиксация и др. Някои традиционни храни и подаръци за предстоящите празници Ден на благодарността и Рождество Христово също пристигнаха на станцията, за да зарадват празнуващите астронавти и космонавти. И докато на "Международната космическа станция" няма хладилник, яденето на пуйка е част от празничната традиция - тя е термостабилизирана, във вакуумирана опаковка и може да бъде веднага разопакована и изяждана.

Следващите дни ще бъдат напрегнати за астронавтите - те ще трябва да разтоварят целия багаж, а после "Юджийн Сърнан" ще бъде напълнен с отпадъци. Разкачването на кораба от "Международната космическа станция" е предвидено за 4-ти декември, след което той ще изгори в атмосферата.

За повече информация: НАСА


http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/

Дарения

Дарете с Epay.bg:

Дарете с PayPal:

Финансовите дарения, които изпращате, ще служат за осигуряването на безпроблемната работа на уебсайта чрез
покриването на разхода за уебхостинга и домейните,
както и за подпомагането на инициативи по популяризирането
на космонавтиката в България, образователни и научни дейности.

Фантастична книга


ISBN: 978-619-162-488-1
Издателство: Издавам.Ком
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн
на 1 септември 2014 година
Закупете хартиеното издание : ТУК
Четете в електронен вариант (безплатно):
ТУК
Оценете в Goodreads
Харесайте във Фейсбук

Туитър

Follow Us On Twitter - Image

Времето

SMS реклама

За да публикувате Вашата реклама изпратете SMS с текст space www.adres-na-saita-vi.com на номер 1851 (цена 1.20 лв. с ДДС)
www.sharebg.eu
www.astroreflect.com
www.space-bg.org
www.sharebg.eu
probujdane.wordpress.com
Camo
www.astroreflect.com

Космическа колонизация


Е-издание на книгата "Космическа колонизация - неосъществената мечта"
ISBN: 978-954-497-010-9
Издателство: e-Книги
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн на 1 ноември 2010 година
Връзки: ТУК, ТУК (Първо издание)

БГ Топ 100

Реклами с Google