Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите на този уебсайт. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ.

Реклами с Google

Харесайте сайта!

Партньори


Фирма Андромеда ООД
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДИСТРИБУТОР
НА АСТРОНОМИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ И АКСЕСОАРИ В БЪЛГАРИЯ!
Издания на Астрономическа асоциация - София:


WWW.ASTRONOM-BG.COM
АСТРО МАГАЗИНЪТ
НА БЪЛГАРИЯ
НАБЛЮДЕНИЯ НА ЗВЕЗДИТЕ И СЛЪНЦЕТО

АЛЕКС КОПИ ЦЕНТЪР:

Благотворителност

Реклами с Google

Международната окололунна станция може да се превърне в следващото поле на международно сътрудничество между световните космически агенции. Credit : NASA

4 май 2018 г. 17:00 ч.

Светослав Александров. Съгласно информация, публикувана днес на страниците на информационната агенция РИА Новости [1], първият руски космонавт, който ще лети до Луната, ще го направи с американския космически кораб "Орион".

Това ще се наложи покрай строителството на новата международна окололунна станция, която се очертава да замени "Международната космическа станция" и да се превърне в следващия глобален проект на световните космически агенции [2].

Според предварително начертаните планове САЩ ще имат основна роля в строежа на станцията, но тя ще бъде екипирана с руски шлюзов модул. Съответно руският космонавт, който ще се отправи в космоса ориентировъчно през 2024 година, ще трябва да помогне при монтирането на модула към станцията.

Информацията е потвърдена от представител на руската ракетно-космическа корпорация "Енергия", която ще е отговорна по строежа на шлюзовия модул. Поне в началото руските космонавти ще летят до новата станция с американски кораби. Въпреки това Русия понастоящем разработва нови пилотируеми космически кораби "Федерация". Когато те са готови, космонавтите ще могат да се отправят към Луната и със собствена технология.

Важно е обаче да се напомни, че участието на Русия в проекта все още не е ясно, тъй като няма решение в Роскосмос, както и на правителствено ниво. Освен това има някои проблеми, които трябва да се решат. Американците настояват Русия да строи модула по американски стандарти, както и да се използват американски, а не руски скафандри. Руснаците от друга страна нямат пари и те обмислят вариант да предложат строежа на шлюзовия модул да стане за сметка на САЩ, по начин, по който беше построен първият модул за "Международната космическа станция" - "Заря". Напомням на читателите, че "Заря" е създаден и изстрелян от Русия, но е притежание на САЩ. 


http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/

 

Дарения

Дарете с Epay.bg:

Дарете с PayPal:

Финансовите дарения, които изпращате, ще служат за осигуряването на безпроблемната работа на уебсайта чрез
покриването на разхода за уебхостинга и домейните,
както и за подпомагането на инициативи по популяризирането
на космонавтиката в България, образователни и научни дейности.

Фантастична книга


ISBN: 978-619-162-488-1
Издателство: Издавам.Ком
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн
на 1 септември 2014 година
Закупете хартиеното издание : ТУК
Четете в електронен вариант (безплатно):
ТУК
Оценете в Goodreads
Харесайте във Фейсбук

Туитър

Follow Us On Twitter - Image

Времето

SMS реклама

За да публикувате Вашата реклама изпратете SMS с текст space www.adres-na-saita-vi.com на номер 1851 (цена 1.20 лв. с ДДС)
www.sharebg.eu
www.astroreflect.com
www.space-bg.org
www.sharebg.eu
probujdane.wordpress.com
Camo
www.astroreflect.com

Космическа колонизация


Е-издание на книгата "Космическа колонизация - неосъществената мечта"
ISBN: 978-954-497-010-9
Издателство: e-Книги
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн на 1 ноември 2010 година
Връзки: ТУК, ТУК (Първо издание)

БГ Топ 100

Реклами с Google

Брояч