Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите на този уебсайт. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ.

Реклами с Google

Харесайте сайта!

Партньори


Фирма Андромеда ООД
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДИСТРИБУТОР
НА АСТРОНОМИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ И АКСЕСОАРИ В БЪЛГАРИЯ!
Издания на Астрономическа асоциация - София:


WWW.ASTRONOM-BG.COM
АСТРО МАГАЗИНЪТ
НА БЪЛГАРИЯ
НАБЛЮДЕНИЯ НА ЗВЕЗДИТЕ И СЛЪНЦЕТО

АЛЕКС КОПИ ЦЕНТЪР:

Благотворителност

Реклами с Google

26 септември 2017 г. 20:11 ч. Предполагам, че читателите на КОСМОС БГ са запознати с рапъра B.o.B. - ако не с творчеството му, поне с абсурдните му твърдения, че Земята е плоска. Поради голямата му популярност той наскоро влезе в спор не с някой друг, а с астрофизика Нийл деГрас Тайсън, автор на новата поредица "Космос".

B.o.B. обаче е сериозен - сега той иска да изстреля поне един спътник, с който ще доказва каква е истинската форма на Земята. На уебсайта за групово финансиране GoFindMe ( справка: https://www.gofundme.com/showBoBthecurve ) той е открил своята кампания, а в презентационното видео казва: "Искам да изпратя един, ако не и повече спътници колкото се може по-далече в космоса, за да намеря кривината. Наистина търся кривината". Целта е да бъдат събрани $200 000 долара. Е, за първите четири дни, откакто е открита кампанията, са събрани само $1 771 долара (към 20:11 ч. българско време на 26-ти септември).

Дали спътникът на един от най-известните плоскоземци ще докаже нещо? Надали - плоскоземците не биха повярвали на нищо, ако ще и да бъдат изстреляни в космоса и да видят Земята с очите си. Коментарът на Ashay Doshi на страницата на GoFundMe например е много показателен: "Брат, аз съм с теб. Но не можем да вярваме на нищо, освен на сетивата си. Технологията, която ще използваш, ще накара Земята да изглежда сферична заради кривината на лещите на твоя спътник. Единственият начин да разбереш, че Земята е плоска, е да отидеш в космоса сам и да излезеш в открития космос, защото прозорците на кораба също ще имат лека кривина и Земята ще е сферична. Тогава ще трябва да излезеш и от скафандъра си, защото стъклото на скафандъра ще изкриви Земята. Само тогава би видял, че Земята е действително плоска".

Разбирате ли?! Нищо не е достатъчно :) И все пак, ако искате да убедите един плоскоземец, можете да дарите сума за B.o.B. и най-малкото да му помогне да прозре истината.

Снимка на Земята, направена от автоматичната междупланетна станция на НАСА DSCOVR на 16-ти юни 2017 г. Вярващите в конспиративната теория, че Земята е плоска, смятат, че подобни снимки са фалшиви и са компютърно генерирани. Photo credit : NASA/DSCOVR-EPIC

Дарения

Дарете с Epay.bg:

Дарете с PayPal:

Финансовите дарения, които изпращате, ще служат за осигуряването на безпроблемната работа на уебсайта чрез
покриването на разхода за уебхостинга и домейните,
както и за подпомагането на инициативи по популяризирането
на космонавтиката в България, образователни и научни дейности.

Фантастична книга


ISBN: 978-619-162-488-1
Издателство: Издавам.Ком
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн
на 1 септември 2014 година
Закупете хартиеното издание : ТУК
Четете в електронен вариант (безплатно):
ТУК
Оценете в Goodreads
Харесайте във Фейсбук

Туитър

Follow Us On Twitter - Image

Времето

SMS реклама

За да публикувате Вашата реклама изпратете SMS с текст space www.adres-na-saita-vi.com на номер 1851 (цена 1.20 лв. с ДДС)
www.sharebg.eu
www.astroreflect.com
www.space-bg.org
www.sharebg.eu
probujdane.wordpress.com
Camo
www.astroreflect.com

Космическа колонизация


Е-издание на книгата "Космическа колонизация - неосъществената мечта"
ISBN: 978-954-497-010-9
Издателство: e-Книги
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн на 1 ноември 2010 година
Връзки: ТУК, ТУК (Първо издание)

БГ Топ 100

Реклами с Google

Брояч