Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите на този уебсайт. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ.

Реклами с Google

Харесайте сайта!

Партньори


Фирма Андромеда ООД
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДИСТРИБУТОР
НА АСТРОНОМИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ И АКСЕСОАРИ В БЪЛГАРИЯ!
Издания на Астрономическа асоциация - София:


WWW.ASTRONOM-BG.COM
АСТРО МАГАЗИНЪТ
НА БЪЛГАРИЯ
НАБЛЮДЕНИЯ НА ЗВЕЗДИТЕ И СЛЪНЦЕТО

АЛЕКС КОПИ ЦЕНТЪР:

Благотворителност

Реклами с Google

 

Редакция на 29 юни в 23:47 ч:

Скъпи читатели,

Благодарение на Вас, в рамките само на 3 часа бяха събрани нужните средства за удължаването на периода на хостинга, както и на два от трите домейна! КОСМОС БГ ще продължи да съществува през цялата 2017 година!!!

Сърдечно благодаря за Вашата отзивчивост и бърза реакция. Страхотни сте.

Ако желаете, можете да продължите да изпращате Вашите дарения - те са ценни и вложените средства оттук насетне ще продължат да се използват за по-нататъшна оптимизация на сайта. По-нататъшно финансиране би било добре дошло за допълнителни инициативи за популяризиране на науката в България, вкл. офлайн такива.

Отново благодаря на всички сърдечно! КОСМОС БГ ще съществува заради Вас!

Поздрави,

Светослав Александров

29 юни 2016 г. 20:00 ч.

Уебсайтът КОСМОС БГ е създаден от Светослав Александров на 17 февруари 2007 година. В продължение на повече от девет години уебсайтът предоставя актуални новини и анализи на следната тематика: пилотирани полети, роботизирани междупланетни полети, приложна космонавтика, ракетостроене, космическа политика. След близо десетилетие съществуване КОСМОС БГ се утвърди като най-популярен специализиран уебсайт за космонавтика в България със своите над 4 500 харесвания в социалната мрежа Фейсбук. Ежедневно КОСМОС БГ е посещаван от стотици читатели.

Въпреки че информацията на уебсайта е безплатна за всеки един посетител, за хостинга и поддръжката му се влагат средства, време и усилия. Днес свободният достъп до информация в Глобалната мрежа ни дава усещането, че тя винаги ще е там, че винаги ще е достъпна за всеки един от нас. Но в реалността всеки уебсайт е застрашен да изчезне, ако няма финансови постъпления. Желанието ми за догодина, когато бъдат отбелязани 10 години от създаването на уебсайта, е да не се притеснявам за това дали той ще продължи ще съществува или не. Разбира се, няма нищо вечно на този свят, но смятам, че докато има интерес към новините и статиите, би следвало уебсайтът да продължи да предоставя информация на посетителите си колкото се може повече време.

До този момент са платени всички такси, които ще позволят на уебсайта да съществува до края на 2016 година, но от 2017 г. нататък ще са нужни средства. Обръщам се към всички Вас с молба за помощ!

На страниците на КОСМОС БГ има някои платени реклами, които до 2011 година осигуряваха достатъчно приходи, за да бъдат покрити поне частично таксите за поддръжка. От 2012 година насам постъпления от реклами на практика няма. Причината за това, както много от вас вероятно се досещат, е че все повече интернет потребители използват софтуер, който блокира реклами. Това е напълно разбираемо. Докато сърфираме в Глобалната мрежа, ние често пъти биваме подразнени от изскачащи прозорци, спонтанно включващи се плеъри и банери, които закриват целия екран. На страниците на КОСМОС БГ такива натрапчиви реклами няма. Всички реклами стоят в рамките на каретата си. Това не променя факта, че софтуерът, който блокира реклами, засяга и тях. Някои собственици на уебсайтове и електронни медии започнаха да блокират достъпа на тези потребители, които забраняват рекламите, и ги призоваха да изключат блокиращия софтуер. В резултат на това се появиха дори анти-блокиращи приложения на блокиращите приложения. Моята позиция като администратор на КОСМОС БГ е, че всеки един потребител трябва да има правото да разглежда уебсайтовете по този начин, който е най-удобен за него. Интернет е свободна територия и трябва да си остане такава. Не одобрявам идеята да бъдат извивани ръцете на читателите, които желаят да разглеждат сайтове, необезпокоявани от натрапчиви реклами.

Но въпреки това финансови постъпления за КОСМОС БГ са крайно необходими. На този етап КОСМОС БГ няма официален спонсор, нито е финансиран от фондация или НПО. Затова се ориентирам към най-естествения начин, по който може да се самоиздържа един свободен и независим уебсайт - чрез дарения.

Подкрепете уебсайта, за да може да продължи да съществува!

Ето какви са възможностите за дарения на този етап:

С ePay.bg:

Дарете с ePay.Bg

Описание Сума
Дарете сума за КОСМОС БГ! BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

с PayPal:

Дарете с PayPal

За допълнителни въпроси се свържете със Светослав Александров на адрес: svetlyo (at) space-bg.org

 


http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/

Дарения

Дарете с Epay.bg:

Дарете с PayPal:

Финансовите дарения, които изпращате, ще служат за осигуряването на безпроблемната работа на уебсайта чрез
покриването на разхода за уебхостинга и домейните,
както и за подпомагането на инициативи по популяризирането
на космонавтиката в България, образователни и научни дейности.

Фантастична книга


ISBN: 978-619-162-488-1
Издателство: Издавам.Ком
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн
на 1 септември 2014 година
Закупете хартиеното издание : ТУК
Четете в електронен вариант (безплатно):
ТУК
Оценете в Goodreads
Харесайте във Фейсбук

Туитър

Follow Us On Twitter - Image

Времето

SMS реклама

За да публикувате Вашата реклама изпратете SMS с текст space www.adres-na-saita-vi.com на номер 1851 (цена 1.20 лв. с ДДС)
www.sharebg.eu
www.astroreflect.com
www.space-bg.org
www.sharebg.eu
probujdane.wordpress.com
Camo
www.astroreflect.com

Космическа колонизация


Е-издание на книгата "Космическа колонизация - неосъществената мечта"
ISBN: 978-954-497-010-9
Издателство: e-Книги
Автор: Светослав Александров
Публикувана он-лайн на 1 ноември 2010 година
Връзки: ТУК, ТУК (Първо издание)

БГ Топ 100

Реклами с Google

Брояч