от vd_GaNgOnE » Сря Фев 24, 2010 7:34 pm
Не вярвам че живот може да съществува под формата на енергия , дим , или светлина.Какъвто и да е живот , земен, неземен трябва да е от материя.Да изглежда като глисти, животни или някакви същества с определен интелект.Тук на Земята изобилстват всякави видове живи организми включително и ние хората и всички ние сме от материя.А за извънземни дали има тук , едва ли не мисля.По-скоро според мене всички са ограничени от законите на физиката и едва ли дори да са толкова интелигентни да са се развили и да имат междузвездни кораби могат да пътуват по-бързо от светлината.Дори тогава едва ли биха могли да стигнат дотук живи.Ще са измрели милиони години преди това.И дали въобще има извънземни форми на живот, смятам че може би в нашата галактика да има от всичките тези милиарди-трилиони звезди поне 100 или 1000 от тях с по една планета като нашата годна за живот да има извънземни бактерии или животни на тях , но интелигентни същества строящи междузвездни кораби и надминали хората , не мисля че въобще има в момента.На нас са ни трябвали 20 000 години да се развием като хора и да се заселим на 6 континента, едва ли това може да съществува някъде другаде където и да е за момента, не казвам че живота е уникален, може да съществува и на други места приемам го , обаче интелигентен едва ли се е развил на още 1000 места , по-скоро мисля че в нашата Галактика в момента ако я има тая случайност да я има още 3-4 пъти.И тези 4 Интелигентни същества от различни планети и далечни звезди едва ли ще успеят да ни посетят в близките 100-1000-10000 години или нито пък ние тях.Честно да кажа по-скоро вярвам че първото доказателство ще бъде ултра мощни телескопи с уникална способност да снимат отдалечени планети да открият първата като нашата и това да бъде първото доказателство,че може и да съществува живот и на друга планета.