Цандер написа:А те все пак не са ли ти дали някако обяснение?
Окей. Мислех да не пиша по въпроса, но няма как този път.
През последните дни отношението ми с организаторите ми хич не беше блестящо.
Чашата преля за мен, когато се върнах от Големият избор - срещнал се с комисар Кристалина Георгиева и подготвил материала за срещата. Бях страшно ентусиазиран. Скоро в сайта ми щеше да се появи материал за българския еврокомисар и неговата подкрепа към космическата дейност на България. Пуснах материала и реших да пусна едно съобщение и във фейсбука на "Космически предизвикателства".
На следващия ден получавам един e-mail от Райчо: Моля, преди да публикуваш нещо, консултирай се с мен или с Ицо. WTF??? Що за идиотщина? Аз звъня на Райчо, обяснявам му ситуацията, той тръгва да ми развива теории как в неговата асоциация имало правила, които аз трябвало да спазвам...
Т.е. бях изправен пред две възможности:
1. Или да преглътна всичко това, да играя по неговата свирка, нищо, че асоциацията е тотално неизвестна, пръква се от нищото и решава да прави нещо, пък АЗ да играя по свирката...
2. Или да тегля една майна, да осъзная, че популяризирам космонавтиката от 2007 година и да си кажа: абе защо изобщо се занимавам с тия неизвестни сноби?
Всъщност, имам известни предположения защо нещата се случиха по този начин... Това е просто лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
1. Защото имам предчувствие, че иницативата е доста политизирана. Всички помним как Марша Айвинс дойде в България - с подкрепата на Атлантическия клуб, под патронажа на Соломон Паси. На някой хора хич не им се нрави да пиша положително за друг български политик, в частност българския еврокомисар.
2. Защото ме приемат за конкуренция, а не за партньор. И понеже усещат, че доста успешно популяризирам космонавтиката, се опитват да ми пречат по всякакъв начин.
Това е от мен.